Rosemary Mensah

De vader van Rosemary Mensah werkte elke dag in de goudmijnen van Obuasi. Hij was een ongeschoolde timmerman, die niet kon lezen en schrijven. Hij nam zich voor dat zijn kinderen kosten wat het kost zouden leren lezen en schrijven. Het inkomen van de goudmijn was niet genoeg en hij startte met zijn vrouw een groentetuin. Met de extra inkomen kon hij zijn kinderen naar school sturen. Vandaag de dag studeert Rosemary in Accra en dank haar vader nog steeds voor de mogelijkheden die ze nu heeft. Niet iedereen krijgt zo een kans in het dorp Akyinim waar Rosemary geboren is. Ze zet zich om die reden dan ook in voor kansarme kinderen in het dorp Akyinim.

 

Evelyn Donkoh

Kofi Owusu

Koffi Woont in het dorp Akyinim en zorgt er voor dat de kinderen naar school gaan, helpt ze bij hun huiswerk en komt bij de mensen thuis. Als je hem vraagt waarom hij de kinderen helpt dreunt hij zonder aarzeling een aantal redenen op:

In het dorp heerst armoede waardoor er veel gebroken gezinnen zijn. Vrouwen zijn vaak alleen en meestal slecht opgeleid, slechts een enkeling kan lezen en schrijven. Omdat de ouders vaak niet inzien dat scholing de sleutel is tot een betere toekomst gaan veel kinderen niet naar school. Goed onderwijs kost immers veel geld. Helaas stijgt alcoholisme en tienerzwangerschap in het dorp. Volgens koffi kan je dit onverantwoord gedrag stoppen door goed onderwijs.